Vinter på Nora trädgård

 

Så har det vänt och det märks mest på eftermiddagarna än. Som vanligt matar vi småfåglar, och nötskrikorna som kommer förbi regelbundet, med frö och talg. Äpplen och späck lockar koltrast och hackspett. Däremot sprider vi organox eller tricogarden som det också kallas för att hindra rådjur och andra att äta alltför mycket på buskar och träd som de gillar. Ologiskt, visst, men sådan är man.

Med den nya verandan som byggdes i höstas finns nya möjligheter och vi kommer att möblera om en del i vinter. Bättre för växterna och alla andra som finns på Nora. Så det funderas det också på just nu.

Som alltid tänker vi på miljön och märks bl a. i miljömärkt el, gödsel och jordprodukter, vi säljer inte glyfosat och förespråkar klok jordförbättring. Att forsla varor kors och tvärs över jorden när vi har bra saker här hemma kan inte vara vettigt. Att gynna jorden gör också att växterna blir starkare och tolererar mer insekter vilka också behöver vara i balans. Och utan löss fanns inte små fåglar. Vi ser tydligt hur blåmes och andra plockar insekter i trädgården. Lokalodlat!

Så till vi öppnar igen- Ha det gott och väl!