Sensommar-höst 2023

Nu har det äntligen blivit september och snart oktober vilka är de månaderna på året som jag gillar allra mest. De senaste morgnarna har varit som hämtade ut Stolthet och Fördom och man bara väntar på att Mr Darcy ska komma travande ur dimman. Dahlior och perenner är så vackra i trädgårdarna runt om och vägen till Nora genom Vagnhärad lyses upp av blomsterprakt, det prunkar i lådorna, snyggt jobbat!

Det är äppeldagar runtomkring så är du osäker på vilka sorter du har i trädgården går det bra att komma och visa dem för de skickliga pomologer som bokats in. Trosa 23 sep och Tystberga 24 sep. Det kommer också att läggas ut på insta och FB där vi lägger ut bilder och annat som vi vill dela med oss av.

Frågan kommer alltför ofta om man kan plantera så här års och Ja! det kan man med fördel göra. Det är varmt och fuktigt i marken så växterna har faktiskt den allra bästa förutsättningar att bilda  nya rötter långt in på hösten och de är redo att börja växa i sin egen takt i vår när den än kommer.
Så ta tillfället i akt och ligg steget före med att få en prunkande trädgård näst år! För det är väl det vi vill ha?

En tanke som slog mig i ett prat med en kund är lite varför vi odlar. Jag odlar för att det är så spännande att se hur växter växer och utvecklas så därför är det lite oredigt hemma av och till. Men just nu så prunkar det i alla fall! Att det är ogräs hinner och orkar jag bara inte med på denna styva lera där rötterna sträcker sig långt ner men då får jag täcka istället. Tidningar, wellpapp och barkmull ovanpå håller en del i schack.

Och lite egen potatis och squash är gott!

Så odla på av hjärtans lust!