Våren

En tid av möjligheter, hela växtsäsongen ligger framför oss och ideer för trädgården poppar upp i huvudet!

Åter är köksväxter riktigt i ropet och suget efter egenodlat är stort. TV-program, böcker och mobilen fylls med bilder och ideer som omsätts i trädgårdar och hem. Det är så kul att se så många få upp ögonen för trädgård och odling. Och tar odlandet till nya höjder med vintersådder och annat experimenterande.

I krukor, rabatter och köksland kan man så frön och sen njuta av skörden. Sår man i omgångar får man skörda i omgångar också vilket underlättar menyn i köket. Kryddor kan odlas även i krukor på trappen där det är både vackert och praktiskt.  Plus att de finns i rabatten.

Kökslanden får gödsel och jord på det, så fröna får en bra start. Förhoppningsvis kommer det regna lagom mycket annars får man vattna. Även regntunnorna är utställda och fylls nu på.

En ny bädd gjordes i höstas och några blåbärstry planterades där, en intressant iakttagelse är att rådjuren inte verkar ha brytt sig om att smaka på dem. Fast de kanske har haft annat att äta så inga garantier givna! Ska fortsätta med fler buskar med ätliga bär och dem får jag nog spraya organox på för säkerhets skull.

Småfåglarna i trädgården värnar vi också om så det kommer alltid upp några nya holkar varje vår. Har försökt parera när flugsnapparen kommer med ny holk så han får en tom direkt men är osäker på om det hjälper. Ringduvor häckar i egenbyggda bon liksom koltrasten som gillar våra löklådor.

Och grannkatten slår sina lovar i åkerkanten, lärkan drillar och humlorna surrar.