Vårdagar

En tidig vårdag sitter jag på verandan och tittar ut över nejden. Det är ännu sandgult fjolårsgräs i ”gräsmattan” där mormors snödroppar kommit upp. I rabatten härskar vintergäck och köksträdgården ligger frusen under kartong och ängens gräs som jag lägger där på sensommaren. Hackspetten flyger mellan aspen och fågelbordet men föredrar fågelmataren som hänger i utkanten av verandan men vågar sig inte fram när jag sitter här. Fjärilar och lite andra insekter är ute och flyger, skogsduvan hörs med ”Du tog mina tu du” och korparna leker i vinden. Koltrastar har börjat sjunga i skymningen och kattugglor hoar i mörkret.

På Nora har de tidiga vårblommorna fått komma ut under pergolan. Visst täcker vi med fiberduk till natten med det är mest för säkerhets skull. Penséer, spetsmössa,  ranunklar och lökväxter. Vi fick även in fin vårljung av olika sorter och annat intressant. Mer finns i växthuset där pelargoner och mycket annat får husera. Där finns också sättpotatis och frö och det som hör därtill. Krukor, spaljéer och växttorn har också kommit och nu följer ett par veckor då alla sorters uteväxter ska komma på plats. Buskar och träd, rosor och klätterväxter. Visst vet jag vad jag beställt men det är lika spännande varje år när de kommer hem.

Men just nu lyser solen och det är ledig dag idag så fågelholkarna är städade och upphängda igen, tvätten hänger ute och Missen ligger här bredvid och sover i solen. Det är gott att leva! Glad vår!