Sortiment

Vi har allt du behöver för att förverkliga dina trädgårdsdrömmar.

Vi har växter av den bästa kvalitet vi kan uppbringa. Sortimentet följer också växtsäsongen för att du alltid ska kunna hitta något nytt och spännande. Vi startar med sättpotatis från både Stubbetorp och Larsviken. Frö  från Impecta och allt du kan tänkas behöva för att starta årets odling.

Blomsäsongen börjar i växthuset med penséer och allehanda lökväxter i kruka som tål en frostnatt eller två. Utbudet breddas för varje år och blir mer och mer intressant. Sen fyller vi butiken med buskar, träd, klematis, rhododendron och rosor. Vi söker att ha det bästa och har E-plantor där det är möjligt. Vi samarbetar främst med skickliga odlare i Mälardalen och Skåne. Helst så lokalodlat som möjligt.
Häckplantor tar vi hem på beställning för bästa kvalitet. Barrotade finns till salu från tidig vår till midsommar. Sen är det uppehåll med barrotsväxter till mitten av oktober då man kan ta upp dem ur jorden igen. De måste vara i vintervila då de flyttas från odlaren till trädgårdsägaren till skillnad från alla krukodlade växter som kan planteras hela växtsäsongen.

Barrväxter kommer mer och mer, särskilt de nya små sorterna som växer långsamt och håller formen under många år. Små träd att ha i kruka både sommar och vinter finner du också.
Perennerna kommer in i mitten av april då våren verkligen är här. Vi får nya leveranser varje vecka under hela våren och sommaren och kan på så sätt tillgodose de flesta önskemål inom en vecka eller två. Vi tar också emot beställningar om det är något särskilt du söker efter.

Från mitten av maj börjar vi ta in sommarblommorna. Ibland kommer frostnätter ända in i juni, järnnätterna, men man kan alltid skydda sina känsliga växter med fiberduk. Flera lager till och med.

Nu är butiken full av härliga spännande och färgrika växter som bara väntar på att få komma ut i en trädgård och få utvecklas vidare och frodas. Ute i trädgården kan du njuta av en ekologisk glass i en avskild pergola eller vandra mellan pioner och rosor.

Vi för även tillbehör och jordprodukter. Emmaljunga har levererat jord i flera år och vi har dessutom en egen jordblandning som alla näringskrävande växter trivs bra i, allt från pelargoner till rosor.

Inne i butiken finner du det lilla extra.

Vackra krukor, bronsgrodor, redskap av hög kvalitet, snören och tjärmärling. Här finns inte bara holkar till fåglar utan även till fladdermöss och bin. Vi har också ett noga utvalt sortiment av formgivning och inredningsdetaljer.

Du finner också sekatörer både för små och stora händer.  Allehanda spadar, räfsor och krattor så trädgårdssysslorna blir behagliga och så lätta och roliga som möjligt. En klassisk trädgårdshatt är inte heller så dum att ha som skydd för solens gassande.

Här finner du även de medel som kan tänkas behövas om ovälkomna skadedjur blir för många.
T ex. Binab T och nyttoinsekter som du beställer hos oss och får det hemskickat, feromonfällor och järnbaserade snigelmedel finns hemma.

När sen sommaren börjar övergå till höst är det dags att förnya sina krukplanteringar.
Ljung och annan höstfägring står sig fint nu när nätterna kan bli kyliga igen. Om det inte kommer alltför mycket snö håller många av dessa växter nästan hela vintern igenom. Plantering i september-oktober ger de bästa förutsättningarna för att etablera buskar och träd. På hösten är jorden varm och det regnar ofta så bevattning knappt behövs.
Hösten betyder också vårlök! Vanligtvis har vi över hundra sorter, allt ifrån tulpaner till camassia och hundtandslilja. De kommer in i butik i slutet av augusti och de små lökarna som snödroppe och vintergäck bör planteras tidigt medan tulpaner tål att planteras ända in i november – december.

När julen närmar sig tar vi in amaryllis av spännande sorter. Doftande hyacinter och handbundna kransar bidrar också till stämningen. Advents- och julgranar finns också. Och vi fyller växthuset med pynt, ljus och mycket annat till hela decembers högtider och klappar.