Sortiment

Vi har allt du behöver för att förverkliga dina trädgårdsdrömmar.

Vi har växter av den bästa kvalitet vi kan uppbringa. Sortimentet följer också växtsäsongen för att du alltid ska kunna hitta något nytt och spännande. Vi startar med sättpotatis från både Stubbetorp och Larsviken. Frö och lök från Impecta och allt du kan tänkas behöva för att starta årets odling.

Blomsäsongen börjar i växthuset med penséer och allehanda lökväxter i kruka som tål en frostnatt eller två. Utbudet breddas för varje år och blir mer och mer intressant. Sen fyller vi butiken med buskar, träd, klematis, rhododendron och rosor. Vi söker att ha det bästa och har E-plantor där det är möjligt. Vi samarbetar främst med skickliga odlare i Mälardalen och Skåne. Helst så lokalodlat som möjligt.
Häckplantor tar vi hem på beställning för bästa kvalitet. Barrotade finns till salu från tidig vår till midsommar. Sen är det uppehåll med barrotsväxter till mitten av oktober då man kan ta upp dem ur jorden igen. De måste vara i vintervila då de flyttas från odlaren till trädgårdsägaren till skillnad från alla krukodlade växter som kan planteras hela växtsäsongen.

Barrväxter kommer mer och mer, särskilt de nya små sorterna som växer långsamt och håller formen under många år. Små träd att ha i kruka både sommar och vinter finner du också.
Perennerna kommer in i slutet av april då våren verkligen är här. Vi får nya leveranser varje vecka under hela våren och kan på så sätt tillgodose de flesta önskemål inom en vecka. Vi tar också emot beställningar om det är något särskilt du söker efter.

Från mitten av maj börjar vi ta in sommarblommorna. Ibland kommer frostnätter ända in i juni, järnnätterna, men man kan alltid skydda sina känsliga växter med fiberduk. Flera lager till och med.

Nu är butiken full av härliga spännande och färgrika växter som bara väntar på att få komma ut i en trädgård och få utvecklas vidare och frodas. Ute i trädgården kan du njuta av en ekologisk glass i en avskild pergola eller vandra mellan pioner och rosor.

Vi för även tillbehör och jordprodukter. Emmaljunga har levererat jord i flera år och vi har dessutom en egen jordblandning som alla näringskrävande växter trivs bra i, allt från pelargoner till rosor.

Inne i butiken finner du det lilla extra.

Läs mer