Redan Sommar

Vi går in i juni med ovanligt stor färgprakt och viss förvåning – syrenen har redan blommat över och rosorna börjat ta vid trots att det bara är skolavslutningstid. Vi har vant oss vid trädens grönska och den tidiga sommarvärmen . Tomaterna står redan på friland och blommar.

Det är kanske lätt att tro att det är för sent att så i köksträdgården men så är det nu inte! Tiden för spenat och annat som lätt går i blom är väl i och för sig förbi men det mesta går fortfarande. En fiberduk över den fuktiga jorden underlättar för fröna att gro. Salladen kan sås inne i garaget eller källaren för att få lite svalka och sedan planteras ut som liten planta. Bönor, ärtor, squash och frilandsgurka gror snabbt i värmen. Här på Nora trädgård finns det också färdiga grönsaksplantor om du vill fylla den bara jorden på direkten. Ett kålnät kan också vara bra för att skydda begärliga grödor från tex kålfjärilens larver.

Här i trädgården fyller vi på sortimentet med fina plantor under hela sommaren. Säsongen ska synas. I butiken försöker vi ha ett fylligt sortiment som spänner från frö till trädgårdshattar, från skulptur till bra vardagsvaror. Välkommen in!