Vår på Nora innebär bråda dagar. Vi ska fylla hela utesortimentet med buskar, träd, perenner och säsongsväxter. Så vi får leveranser från Danmark, Tyskland, Finland och Sverige med nya och gamla sorters växter. Vi försöker ha båda ”vanligt”, sånt som är beprövat och man vet att det fungerar och nytt som ger utmaningar och som kanhända blir vanligt i framtiden. Plantskolorna utvecklar och söker nya sorter hela tiden så en del faller bort till förmån nytt och förhoppningsvis bättre.

Det blir ingen extern cafévagn i år utan vi säljer själva kaffe, glass och naturfrisks läsk inne i butiken istället. Det kommer säkert någon kaka också så småningom. Trädgården står dock som vanligt till ditt förfogande att sitta ner i och njuta av solen, växterna, fåglarna och insekterna. Ödlorna är ute och solar sig, de upptäcktes av uppmärksamma barn häromsistens. Vi ska sätta upp lite nya fågelholkar för de vi har verkar inte räcka till när blåmes, talgoxe och flugsnapparen ska häcka. Koltrasten verkar gilla perennlådorna så de stå i en trave vid Hemlocken.

Påskhelgen brukar vara den första riktiga ”ut till stugan” helgen och då städas det och fejas i trädgårdar och på tomter. Gräsmattorna verkar vara till förtret varje vår så räfsning, toppdress, gödsel och stödsådd är åtgärder som ger resultat. Det är dock värmen som får det att börja växa och än har den lyst med sin frånvaro. Gödsel i rabatter och odlingar ska också ut nu och om man tar en stund och gräver bort ogräs nu innan de rotat ut sig går det förhållandevis lätt. Ett par knäskydd hjälper vid medelålders knän som inte vill få direktkontakt med grus och sten. En pall kommer väl härnäst!

Allt gott och vi hoppas på en härlig trädgårdssäsong!