Efter snö kommer blåst och sol men väderväxlingarna hör våren till. Men det gör även katten som solar, nya lamm, vårfåglar och trädgård.

Trädgården vaknar också och det är dags att ta bort löv och annat som fått ligga kvar i rabatterna. En får ta det lite försiktigt eftersom vårlökarna redan är uppe, sen ger vi gödsel – helst organiskt – följt av ett par tag med roskrattan som myllar ner det. Det gör även att avdunstningen stoppas upp och fukten blir kvar i jorden.

Vill man ha en lättskött trädgård är det kanten man ska fixa. Kanten mellan rabatt och gångar / rabatt och gräsmatta där det växer in i vart annat och ser stökigt ut. Vi är  nöjda med en produkt som heter ’Garden Edge’ som har kantfunktionen utan att göra så mycket annat väsen av sig. Rensar man sedan bort resten av ogräset så här tidigt så är mycket vunnet. Det släpper fort och kvickt. Vi har fina knäskydd – de gör god nytta så här års.

När du kan gräva så kan du plantera – nu kommer alla buskar, träd och rosor in liksom perenner och jordgubbar. Nät som skyddar mot rådjur och hare finns också hemma, men fråga oss gärna om de växter som får stå ifred utan skydd – De finns!