Vårens späda övergår sakta i mättad grönska – sommaren lurar runt hörnet.

Lite avstressande småplock i trädgården gör underverk inför kommande njutningsfyllda stunder. Ny god jord i odlingslådor och pallkragar grundar för fina primörskördar. Fördrivna grönsaksplantor och kryddor väntar hos oss på att få komma i jorden. Några majs, solmogna tomater och aromfylld mörkgrön Genovesebasilika. Drömmar i dag, väl i jorden är det verklighet om någon månad! Ett par rabarber och några bärbuskar på stam samsas väl i en pallkrage. Eller bärbuskar med underplantering av månadssmultron. Det ger många tillfällen till njutning för både unga och mogna odlare. Och sparris borde finnas i alla trädgårdar. ’Rambo’ är vår tuffaste och den kan enkelt odlas i barkmullsförbättrad styv lerjord.

Kanske en doftande planta till sommarkvällar på terrassen? Klassiskt är mörkblå och honungsdoftande heliotrop eller en rejäl kruka med ljuvt himmelsblå lavendel. En narcisstobak? Magiskt självlysande i sommarnatten och med doft som fyller hela trädgården. Rekommenderas!

Lite nya gamla perenner? Vi har hela POM-sortimentet (Programmet för Odlad Mångfald) med växter som bevisat sitt odlingsvärde under sekler. Jätteprästkragen ’Bröllopsgåvan’ eller härligt doftande flox och nejlikor, lika bra för torpet som för villaplanteringen, är några exempel. Eller de alldeles nya nya – perennaborden är välfyllda med gamla bekanta och helt nya och odlingsvärda sorter.

Det finns tusentals anledningar till en njutningsfull sommarträdgård!