Novemberdis

Så går trädgårdssäsongen mot sitt slut och vi kan hämta andan i novemberdimman. De sista löven syns skarpare i färg när de sitter ensamma kvar i grenverket som avskalat sin lövskrud står nakna.

I trädgården har vi lagt växterna i vila för vintern, ställt krukorna upp och ner, blåst in löv under buskar och in i rabatterna. Vi har planterat lök, tagit in utemöblerna i lusthuset, gjort vackra kransar som kan hänga fritt i en veranda eller uterum hela vintern och ställt bort saker som kan få snöras på sig – och mer som hör vinterförberedelserna till. Beställningar för nästa år har börjat så visst lever vi både här och nu men planerar också för framtiden.

Så nu stundar Juletiden med granar, blommor och klappar. En härlig period på Nora då vi har vackert med ljus i trädgård och växthus, fullt med olika amaryllis och hyacinter och alla andra blommor som hör till. Granar kommer både till 1:a advent och lucia. Ljusslingor, ylleplädar, julklappar och fågelmat. Dock inga julkärvar i år, de behövs till djuren.

Jul ute och Jul inne med andra ord!